PREGUNTES FREQÜENTS

 • Com triar la residència adequada?

  Haurem de tenir en compte aspectes com la proximitat a l’entorn en el qual ha estat l’ancià i a la família. Haurem de pensar que tindran hores o dies per a sortir a passejar i els agradarà tornar a veure el seu barri i als seus amics. És a més, una opció important per als quals vulguin acudir a veure’ls a la residència. ja que si triem una que es trobi allunyada haurem de tenir en compte totes les hores de camí cap a ella amb cotxe i la despesa personal i econòmica que això suposa. L’estat de salut del nostre ancià també dependrà de la residència que anem a triar. Si el seu estat és molt complicat haurem de triar entre les més especialitzades. L’horari haurà de ser flexible i adequat, han de ser horaris que ens permetin poder compaginar les visites amb el nostre treball. Quant a les instal·lacions haurem de comprovar in situ el seu estat i la qualitat d’aquestes. En la majoria de les residències ofereixen visites guiades perquè puguem veure de primera mà on ingressarem al nostre ancià.


 • No sé diferenciar molt bé entre un centre de dia i una residència geriàtrica. On està la diferència?

  La principal característica i la que ens ajudarà a diferenciar clarament aquestes dues institucions és el temps de permanència de l’ancià en qualsevol d’elles. Mentre que en una residència l’ancià rebrà atenció durant les 24 hores en un centre de dia hi haurà un horari específic.


 • Quines activitats tindrà el meu ancià en una residència?

  A més de totes aquelles activitats destinades a prevenir o pal·liar la seva malaltia, a potenciar les seves habilitats cognitives i físiques tindran activitats”extra”. Des de jocs de taula en els quals haurà de parar esment a activitats com a classes de ball senzilles o gimnàstica. També gaudiran d’activitats a l’aire lliure com a excursions, exercicis sempre planejats per especialista. L’oferta d’activitats dependrà també de la residència.


 • Estarà millor el nostre ancià en una residència que a casa?

  No ens podem comparar amb l’immens afecte i amor que els dona un familiar, però hi ha unes certes malalties que, arribat un punt, necessiten gairebé una atenció constant de 24 hores diàries. La qual cosa en molts casos no és possible ja que els cuidadors treballen, tenen fills que atendre o l’ancià es pot tornar violent. En les residències rebran aquesta atenció i amb professionals experts en totes les àrees. A l’aire lliure, s’organitzen petites excursions en les quals les persones majors puguin caminar a l’aire lliure, o fer exercicis coordinats amb un especialista.


 • On s’elabora el menjar de la Residència?

  La residència Sant Antoni de Pàdua compta amb cuina pròpia en la qual s’elaboren les dietes dels residents de totes dues residències tant Sant Antoni com La Bordeta.


 • Com realitzo la sol·licitud d’accés i reservo la plaça?

  Per a la sol·licitud de la plaça s’ha de contactar amb el treballador social de cada residència i centre de dia. Els informarà sobre tots els dubtes que tinguin respecte a l’ingrés.


 • I si no hi ha plaça en aquest moment?

  En cas que no hi hagi disponibilitat de places en el moment el treballador social li ho comunicarà i podran optar a entrar en una llista d’espera per a accedir a la plaça.


 • Es pot disposar de diners?

  Si, cada persona pot disposar de diners i de béns personals per a fer més amena la seva estada en el centre.


 • Quin és el moment adequat per a fer un ingrés en una residència?

  Conèixer el moment adequat per a ingressar als nostres majors a una residència és complicat. Per a prendre la decisió sobre el possible ingrés de l’ancià a una residència hem de fer-nos algunes preguntes sobre la vida diària del nostre ser estimat. Necessita ajuda amb les tasques diàries? Té una dieta difícil de satisfer en el nucli familiar? Necessita cures regulars d’infermeria? El seu metge de capçalera li va recomanar l’ingrés a una residència? Si la resposta a la majoria de les preguntes és afirmativa és el moment adequat de plantejar-se l’ingrés a una residència o un centre de dia.


 • Drets Socials

  Javier Manuel Triquell

  ———————-

  Sergi Burgués Buixadera

  ———————–

  Josep Maria Solans Escolà

  Graduado en la Escuela de Adminsitración
  de empresas con Premio Extraordinario en
  Rama de Recursos Humanos. Colegiado 1186
  en el Colegio de Graduados Sociales de
  Barcelona. Licenciado en Ciencias del Trabajo.
  Vocal Fundador de ILERSIS.

  Javier Castán Vidal

  Economista. Miembro del Colegio
  de Economistas de Cataluña, inscrito
  con el nº 15.833. Vinculado
  permanentemente al ámbito del
  asociacionismo i voluntariado.

  Javier Manuel Triquell

  Sergi Burgués Buixadera

  Josep Maria Solans Escolà

  Graduat a l’Escola d’Adminsitració
  d’empreses amb Premi Extraordinari
  en Branca de Recursos Humans.
  Col·legiat 1186 al Col·legi de
  Graduats Socials de Barcelona.
  Llicenciat en Ciències del Treball.
  Vocal Fundador d’ILERSIS.

  Javier Castán Vidal

  Economista. Membre del Col·legi
  d’Economistes de Catalunya, inscrit
  amb el no 15.833. Vinculat
  permanentment a l’àmbit de
  l’associacionisme i voluntariat.